MOOC´s

Massive Open Online Courses

Udacity dropper videoer i MOOCs

Videoer er meget populære i MOOCs. Men er de virkeligt så gode. New York times har i en artikel skrevet følgende:

Udacity, along with other MOOC designers, is moving rapidly away from the video lecture model of teaching toward an approach that is highly interactive and based on frequent quizzes and human “mentors” to provide active online support for students.

Ifølge artiklen er det bedre altså bedre at arbejde med den interaktive del af MOOCs og mentorerne. De mener

there are early indications that the high interactivity and personalized feedback of online education might ultimately offer a learning structure that can’t be matched by the traditional classroom.

Kan vi sætte strøm til klasserummet?

Dette gør opmærksom på at tendensen til at “sætte strøm” til klasserummet er en meget udbredt design af MOOCs og E-læring.

Men i disse tilfælde udnyttes MOOCs pædagogiske potentiale ikke, idet online læring ikke er det samme som læring i et klasseværelse. F.eks. er mulighederne for interaktivitet og netværkslæring udvidet i MOOCs.

Derudover udgør forskellen i antal og oprindelse af studerende og mulighederne for et helt andet grundlag for det didaktiske design af læringsforløbet. Internetbaserede materiale og multimodale aktiviteter på nettet giver også anderledes designmuligheder i et MOOC.

Videoer i MOOCs

I de sidste mange år har “videoer” været et must i online forløb. Ovenstående citat viser dog ikke, at vidoerne er helt ude, men de beskriver at “optaget undervisning” ikke har vist sig så effektiv hos Udacity, som nu afprøver mere interaktive muligheder.

Dette kan også nåes med en anderledes type videoer, som bedre er tilpasset det online læringsmiljø, som findes i MOOCs.

Det gode i citatet fra Udacity er, at de nu eksperimentere med de mange muligheder der ligger i MOOCs, og minimerer et af elementerne fra klasserumstænkningen – nemlig at underviserens foredrag skal optages.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*