Jeg har før skrevet om MOOCs i Danmark, men er sker heldigvis mere og mere.
Der er kommet et nogle artikler til som er værd at skrive om. Det er:
Ove Kristensens artikel om connectivismen, som giver et rigtig godt indblik i betydningen af at anvende sit netværk som undervisere samt en god forklaring af connectivismen – hvis man altså ikke er interesseret i at læse George Siemens oprindelige bog på engelsk.
Det er også en artikel fra VIA, som kigger på MOOCs, samt vurdere MOOCs relevans for UC-sektoren. Dette sker ud fra et projekt, der bla. har indeholdt aftestning af 5 MOOCs
Jeg vil også gerne gøre opmærksom på Karsten Gynters artikel om opbygning af online undervisning. Denne har jeg ikke læst endnu, men jeg har hørt hans foredrag om det, som var meget spændende og relevant for undervisere, der gerne vil undervise online.
Slutteligt vil jeg gøre opmærksom på artiklen “Når talen er om MOOC. Nedslag i diskussionen af en ny teknologi”, som er på vej i tidsskriftet “Professional Knowledge”, som er et nyt videnskabeligt tidsskrift om Læring, praksis- og professionsudvikling. Artiklen er den grundigste jeg hidtil har set trods et ellers godt kvalitetsniveau hos de andre. Men hvis man har brug for hurtigt at blive sat ind i området er denne et godt sted at starte.
Skriv endeligt i kommentarfeltet nedenunder, hvis I kender til andre artikler, foredrag eller lignende, som er lavet af danskere 🙂
Lone Guldbrandt Tønnesen on 7. maj 2015 at 11:58 said:
Troels Storm Olin har lavet et speciale til 10 om MOOCs. Specialet er lavet ved Århus Universitet og hedder: The potential in MOOCs.
Det kan findes på følgende link:http://moocs.dk/wp-content/uploads/2015/05/The-potential-in-MOOCs.pdf