MOOC´s

Massive Open Online Courses

Om Lone Guldbrandt Tønnesen

 

MOOCs - Lone Guldbrandt Tønnesen

Lone Guldbrandt Tønnesen, Lektor, University College Lillebælt, Læreruddannelsen på Fyn

Jeg har arbejdet med E-læring i snart 17 år samt med MOOCs i over 5 år. Alt sammen som led i mit arbejde som lektor på University College Lillebælt

Min store interesse for MOOC´s opstod i foråret 2011, hvor en god kollega sendte mig Georges Siemens bog om connectivisme.

Det var så spændende læsning, at jeg i efteråret 2011 fik bevilliget timer til at deltage i et MOOC om MOOCs og de forandringer MOOCs ville bringe med sig.

Kurset var udbudt af University of Athasbaska i Canada. Det var MOOC´s fædre, Georg Siemens, Stephen Downes og Dave Cormier, som var facilitatorer og det var en kæmpe oplevelse.Deres kursus blev starten på dette websted, og min store lidenskab: MOOCs.

Idag er der en stor interesse for MOOCs og jeg holder både foredrag om MOOCs, og deltager i projekter internt på min arbejdsplads samt udenfor. Dette gør mit arbejde med MOOCs endnu mere spændende.

Indtil jeg specialiserede mig i MOOCs fra 2011 og frem har jeg både undervist studerende og ansatte i anvendelse af IT i undervisningen i undervisningen samt skrevet om det.

Derudover har jeg deltaget i rigtig mange spændende projekter om udviklingen af IT i undervisningen, både lokalt og i EU-regi. F.eks. har jeg været koordinator for udviklingen af Meritlæreruddannelsen som netbaseret uddannelse samt deltaget i et EU-projekt om Open Distant Learning.

Trods at MOOCs ikke er gammel, så mener jeg, at MOOCs har et potentiale i uddannelsessystemet og jeg vil gerne fremme viden om denne undervisningsform.

 

 

4 comments

 • Spændende at se din side, Lone, du er en af de første, der beskæftiger sig med dette herhjemme, i hvert fald under begrebet MOOC. Det er en fantastisk ny bølge af uddannelser og tilbud, der skyller ind over internettet. Perspektiverne er enorme. Ikke kun fordi det demokratiserer uddannelse, men også fordi det gør uddannelse til noget helt, helt andet end “klasseværelsesoplevelsen” og talende professorer. Jeg har selv prøvet flere af udbyderne og er fuldkommen begejstret. Kender du også Iversity (tysk, vistnok) og Dash (der ligesom Codeacademy er specialiseret i webdesign/produktion). Jeg hører i øvrigt gerne fra dig, hvis du vil kigge forbi vores hus og fortælle ca 20 medarbejdere om MOOC-trenden og dens virkninger. Bedste hilsner, thom

 • eg er også meget begejstret for MOOCs. Potentialet er enormt og det er dejligt at se, at det spreder sig så hurtigt. Så hurtigt, at det faktisk er umuligt at følge med 🙂

  Jeg er meget glad for dine henvisninger til Iversity, Dash og Codeacademy. De skal naturligvis også på min linkliste. Med den fart udviklingen har på i disse år, så kan der ryge nogle informationer i farten. Men heldigvis er jeg så glad for at beskæftige mig med MOOCs, at jeg håber at jeg “opfanger” det centrale og sidste nye indenfor området og får det formidlet på en spændende måde på dette websted. Men sig endelig til, hvis du kender flere. Det er bare skønt, at der er flere i Danmark som arbejder med MOOCs 🙂

  Jeg vil meget kerne kigge forbi jeres hus og fortælle om trenden og de formodede virkninger. Det er et utroligt spændende område, så det skal nok blive godt. Jeg vil gerne vide lidt mere om målgruppen etc., så skal vi ikke fortsætte snakken om et oplæg pr. mail?

  De bedste hilsner, Lone

  • Lone guldbrandt Tønnesen on 11. november 2013 at 09:56 said:

   Reply

   Hej Ann. Jeg glæder mig meget til at læse dem. Det er dejligt at møde flere og flere i Danmark, som er interesserede i MOOCs. De bedste hilsner, Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*