MOOC´s

Massive Open Online Courses

Ny konference om MOOCs i Skandinavien

I juni 2015 kommer der en ny konference om MOOCs i Skandinavien

Der har været flere konferencer indtil nu, som jeg ikke har omtalt. Men denne har fanget min interesse, idet den behandler MOOCs i Skandinavisk kontekst.

Det specielle ved denne vinkel, er vi i Skandinavien typisk arbejder efter den nordiske pædagogik og har vi har en helt anden undervisningsmæssig tradition end de har i udlandet.

Dette er et problem, når “vi” overfører udenlandske forskningsresultater og undersøgelser fra udlandet direkte til danske forhold, uden at forholde os kritisk til, at de udenlandske forhold er meget forskellige fra de danske.

I nu flere år har vi kun haft adgang til udenlandsk forskning og erfaring, hvorfor vi ofte har været henvist til “vurderinger og forventninger”, når vi har anvendt konklusionerne på egne forhold. Og det har krævet, at vi har holdt tungen lige i munden.

Ovennævnte konference sætter forhåbentlig lidt en stopper for det 🙂

Mange er begyndt at arbejde med MOOCs og konferencen tager fat i de erfaringer vi har gjort os rundt omkring i Skandinavien. Dette er langt mere direkte brugbart, end de materialer vi indtil nu har haft. Derfor vil vurderinger og gisninger også blive mindre usikre.

Jeg glæder mig i hvert fald meget til at se resultaterne af konferencen, som blandt talerne har George Siemens, som kaldes Moocs og connectivismens fader samt lederen af Norges MOOCs kommite, som fik mange penge til at indføre MOOCs i Norge.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*