MOOC´s

Massive Open Online Courses

MOOCs versus Blended Learning

MOOCs står for Massive Open Online Courses. Dvs. det er et massivt kursus med mange deltager, gratis for alle uanset tidligere erfaringer og kurset foregår online.

Et MOOC er væsentligt forskellig fra de normale undervisningsforløb i Danmark, hvor vi blander undervisning på nettet med undervisning klasselokalerne. Dette kaldes også “Blended læring”.

Nedenfor beskriver jeg kort, hvad der er forskellene mellem de to.

MOOCs versus Blended Learning

Et MOOC er fuldstændigt gratis, mens et almindeligt blended forløb i Danmark koster et kursusgebyr

I et MOOC mødes du aldrig ansigt til ansigt med de andre. Alt foregår på nettet. I et blended forløb vil I typisk mødes et eller flere gange.

I et MOOC er alt åbent og online. Dvs. alt ligger gratis og frit tilgængeligt på nettet. I et blended forløb vil man typisk bruge et lukket læringssystem, som f.eks. Fronter eller First Class. Bla. pga. lovmæssige krav om at beskytte de studerende og undervisernes ophavsret.

I et MOOC deltager ofte flere tusinde mennesker fra hele verden. Et blended kursus består typisk af et hold deltagere fra Danmark.

I et MOOC får man ikke et eksamensbevis eller personlig vejledning. Vejleding sker primært som sidemandsoplæring med andre højt kvalificerede fagfæller på nettet. I blended learning er det oftest underviseren, som giver personlig vejledning.

I et MOOC er læring personlig. Det er ofte en oplevelse for livet med et højt udbytte. Men underviseren ved ikke nødvendigvis, hvad de studerende har lært. I et blended forløb lærer alle det samme og underviseren kan følge den studerendes progression.

I nogle MOOC´s kan man betale for undervisernes vejledning og eksamensbeviset, men for det fleste er det ikke årsagen til at deltage. Det er det personlige udbytte, der trækker.

Denne liste er lavet ud fra de oprindelige connectivistiske moocs (C-Moocs). Siden er der kommet et utal af forskellige MOOCs til, som ligner et blended learningsforløb mere end her beskrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*