MOOC´s

Massive Open Online Courses

MOOCs -trends

USA har oplevet et kæmpeboom med MOOCs. Henrik Bennetsen angiver at 55% af al efteruddannelse foregår via MOOCs og den fremtid han beskriver lægger op til, at vi hopper med på MOOC-vognen hurtigst muligt.

Han lægger nemlig vægt på det samme som regeringen siger:
– at det er vores evner og færdigheder, som vi i fremtiden vil blive målt på. Henrik Bennetsen tilføjer, at vores vores eksamensbevis får meget mindre værdi end den har idag.

Han beskriver en verden, hvor højtuddannede vælger enkelte lektioner i forskellige MOOCs, som er velegenet til deres egen opkvalificering. De er ligeglade med eksamensbeviset og det er deres arbejdsgivere også – hvis bare de har det rette kompetencer.

Derfor er diskussionen om den manglende gennemførelsesprocent i MOOCs også ligegyldigt. For fokus er på  om du får lært noget – ikke om du har gennemført kurset.

Henrik Bennetsen fortæller om den nye trend med “Extreme Learners”, som designer deres uddannelse. Det drejer det sig om selve læringsprocessen for dem. Derudover er det store faglige netværk, som de får bygget op i hele verden for dem et kæmpeaktiv i nutidens samfund.

Interessant er det, at Henrik Bennetsen roser folkeskolen for at være længere fremme i skoene end universiteterne i forhold til disse nye trends og han er imponeret over alle de små start-up-virksomheder, som har grebet trenden og nu tjener penge på det. F.eks. har en virksomhed solgt deres dansk udviklet koncept til Kina.

Henrik Bennetsen sender også en advarsel ud om at sidde og kigge på hegnet, mens de andre hopper ned i begynderhullerne. For pludselig har vi mistet vores job til teknologien i “The Second Machineage” og så gælder det om at lære noget nyt hurtigt!

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*