MOOC´s

Massive Open Online Courses

MOOCs skaber nye typer af Universiteter

Energy University tilbyder over 300 MOOCs på 13 sprog, hvoraf ca. 200 er på engelsk. Interessant er det, at det hedder: Energy University by Schneider Electric

Schneider Electric er en kæmpestor international virksomhed, som også ejer virksomheder i Danmark. Jeg undrede mig derfor over, hvorledes en virksomheds MOOCs kan kaldes for “University”.

Schneider angiver selv en liste med hvem, der anerkender Energy University og bruger Universitetet. Heriblandt amerikanske regeringsnedsatte non-profit organisationer, så som U.S. Green Building Council og Acore (The American Council of Renewable energy), men der er også mange interesseorganisationer.

Det ser meget fint ud med 22 organisationer som støtter Energy University med deres anerkendelse. Det er dog svært at afgøre, hvad der har gjort, at det kaldes for et Universitet.

Umiddelbart ser jeg dette som et skridt den udvikling, som vi måske kan se frem til. Det er ikke længere staternes opgave alene, at udbyde uddannelser samt blåstempler de enkelte uddannelser.

Nu er virksomhederne også i fuld gang på markedet med meget fokuserede MOOCs. Energy University tilbyder f.eks. to certificerede uddannelser som MOOCs: Data Center Associate Exam og Professional Energy Manager Certification. Sidstnævnte sker i samarbejde med North Carolina State University.

Spørgsmålet er om ikke alle kan navngive deres kursusudbud med “Universitet”?
Virksomheder gør det – og de konsoliderer sig ved at få andres anerkendelse.

Det er ikke en verden vi er vant til i Danmark og det må vi forholde os til. For Internettet giver potentielle kursister adgang til hele verdens kursusudbud og ikke alene de anerkendte danske Universiteter.

Vil vi give merit for det?

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*