MOOC´s

Massive Open Online Courses

Ignorer eller accepter MOOCs?

MOOCs er virkeligt blevet populært efter at 160.000 studerende meldte sig til Courseras (Harvard) kursus om AI. Kurset var gratis og 22.000 gennemførte. En af underviserne blev så begejstret for dette MOOC at han startede sit eget firma “Udacity” for alene at udbyde MOOCs.

MOOCs

Dave Cormier fortæller om MOOCs

Men disse er ikke de eneste, som laver gratis undervisning. For folkeskolelæreren er der også rigeligt at tage af, når man skal planlægge undervisningen. Khan Academy er ved at blive oversat til dansk og så findes der et utal af materialer på Emus træneren og materialeplatformen.

Og som en folkeskolelærer sagde til mig, så er der nok af instruktionsvideoer til alt muligt på You-Tube. Han mente, at man kan lære alt på You Tube.

For mig er der nu en forskel til MOOCs. I MOOc´sene er der en eller flere undervisere som fungerer som omdrejningspunkt og styrer forløbet i den ønskede retning og henvise den studerende til kvalificeret materialer.  Det er der ikke ved selvstudium på You Tube.

Et MOOC er en totalt nytænkning af undervisning med store konsekvenser for vores undervisningssystem. – især fordi det giver alle der har lyst, mulighed for at få højt kvalificeret undervisning. Derfor skal vi ikke overse MOOcs i bunken af alle mulige andre muligheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*