MOOC´s

Massive Open Online Courses

MOOC – To personer deltager som én?

I sidste uge startede E-learning and Digital Cultures – et MOOC fra University of Edinburgh.

Allerede i foråret 2013 havde Hanne Søgaard fra UC-Syd og jeg aftalt, vi ville prøve at deltage sammen. Dvs. vi vil skrive i det samme navn og deles om Blog, Twitter, Flickr og G-mail i samme navn.

Og det forbavser mig, hvor let det var at oprette Halo Toensoe, som vi kom til at hedder. Alt var let og hurtigt op at stå og den mest aktive den første uge skrev to blogindlæg, som der var hurtig respons på. Det mest overraskende var at underviseren allerede første uge fandt os og gav respons på indlægget.

Der var ingen tvivl om, at vores tidligere erfaringer med MOOCs gjorde, at vi var hurtigt fremme i skoene, men vi praksis startede vi først samme dag som MOOC´et. Og der var gang i den fra starten.

Men hvordan vil det gå, når vi skriver i samme navn, men det er to forskellige personer, som skriver. Vi har lidt håbet på, at vi kommer til at diskutere med os selv i kommentarområdet, så der kommer hurtigt liv på bloggen. Men hvornår skal vi bruge vores eget navn og hvorrnår er det fællesnavnet? Etc.?

Allerede nu glæder jeg mig til at lære at bruge Flickr noget mere, hvilket Hanne er ekspert i. Så allerede der har vi vundet noget ved samarbejdet. Spørgsmålet er, hvad vi mere kan vinde?

Starten var en rigtig god oplevelse og jeg håber at kunne fortælle lidt mere i løbet af de næste 6 uger som MOOC´et løber over.

 

 

 

One comment

  • Nogle gange går tingene ikke så godt som man kunne ønske sig. Hanne, jeg og vores familier har på skift været ramt af efterårets viruser. Og dermed viste ulempen ved at tage et kursus på kun 6 uger sig.

    Efter et par ugers sygdom, ventede bunkerne på arbejdet – og naturligvis kommer arbejdet i første række og kurset i anden række. Hvilket altså betød, at vi knap var kommet i gang med kurset – før vi blev enige om at stoppe. Ærgerligt.

    Heldigvis er alt oprettet i Halo Toensoes navn og vi er enige om, at vi prøver igen til foråret med fornyet energi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*