MOOC´s

Massive Open Online Courses

MOOC og tid

I går eftermiddags twittede jeg med en kollega i New York fra mit MOOC Kursus om MOOC´s og vi ville gerne fortsætte vores diskussion i et online forum. Men han havde lige startet arbejdsdagen – og jeg var lige ved at slutte min arbejdsdag i Danmark.

Dette fik mig til at se, at dette er netop essensen af et MOOC. Hele verden kan deltage og det er ikke et problem at arbejde asynkront. Jeg deltager næsten aldrig i Live-sessionerne fordi de oftest er placeret lige midt i vores aftenmad og putningen af vores datter. Men det er ikke noget problem – For jeg ser bare vidoen bagefter.

Målet med de fleste MOOC´s er at skabe kontakt mellem fagfæller over hele verden. Det er meget positivt og jeg elsker at møde andre med samme interesser som mig. Men efter vi har fået kontakt og vil diskutere ansigt til ansigt, så ser det ud for mig, at et MOOC mangler muligheden for at mødes direkte. Ikke pga. de teknikske muligheder, men fordi vi ikke befinder os i den samme tids-zone.

Min mand gjorde mig opmærksom på, at det problem ikke kun gælder forskellige tidszoner. Det gælder også i samme tidszone. F.eks. arbejder en israeler ikke om fredagen, men i stedet om søndagen. Danskerne har ferie i juli, mens israelerne har ferie august og franskmændene i september.  Nok til også at give projektarbejde i samme tidszone problemer.

Problemet bunder således både i tidszoner og i kulturelle forskelle.
Men det bedste ved dette er, at vi finder på løsninger. Enten står vi op og deltager om natten, sætter Bedstemor til at passe datteren på vigtige sessionsdage eller flytter ferien.

Så løsningen er: Vi tilpasser os 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*