MOOC´s

Massive Open Online Courses

Derfor skal forskerne sprede deres viden på Internettet!

Gennem min deltagelse i et MOOC MOOC fra University of Athabascha om MOOC´s har jeg oplevet, at den akademiske tilgangvinkel er i en rivende udvikling.

Oprindeligt skulle var det kun velanset, at ny akademisk viden blev offentliggjort i et velanset tidsskrift. Men i den periode jeg har arbejdet på nettet i et MOOC har jeg oplevet, at flere forskere offentliggjorde deres resultater på deres egen Web eller blog. Endvidere har det været muligt at indgå i diskussioner med dem.

Det har været en stor oplevelse og jeg mener at jeg har fået en meget lettere adgang til velkvalificeret viden end, hvis jeg først skulle have fundet artiklerne.

I min verden en rigtig god måde at sprede forskningsresultater på, men desværre bærer bloggen ikke samme anseelse som et tidsskrift. Men jeg håber i fremtiden, at en god kildekritisk sans vil gøre forskernes blogs langt mere velanerkendte.

I hvert fald blev min deltagelse i et MOOC betydeligt bedre af at forskere spredte deres viden på Web2.0 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*