MOOC´s

Massive Open Online Courses

MOOC, OC eller blended learning?

Jeg oplever i øjeblikket, at vi i det danske uddannelsessystem er ved at tilpasse MOOC´s til danske forhold.

Det er ikke muligt at udbyde gratis undervisning pga. lovmæssige krav. De studerende og ansattes ophavsret skal beskyttes samtidigt med, at der er lovmæssige krav om at personlige oplysninger også skal beskyttes. Derudover oplever nogle, at danskerne (ligesom en masse andre i hele verden), at de har svært ved lægge alt åbent ud på Internettet.

Derfor udbyder de deres kurser i lukkede rum mod betaling og dermed kan vi fjerne “M” for massive og “O” for open i MOOC – og vi står tilbage med et OC. Dvs. et online kursus.

Eftersom nogle også vælger at mødes ansigt til ansigt med de studerende, istedet for at infomere online står vi pludselig med et almindeligt “Blendede Learning” forløb, hvilket bestemt ikke er at foragte, da de plejer at være meget gode.

Men det kan desværre ikke kaldes et MOOC. Det er bare nye begrebet, der er sat på gamle flasker, trods ihærdig indsats for at få kurserne længere ud. Personligt håber jeg at vi om nogle år står med et “ægte” MOOC i Danmark, da læringspotentialet er kæmpestort. Men lige nu, hvor det er ved at starte op, tror jeg at der er langt endnu, da der er nogle lovmæssige forhindringer, som vi først skal overvinde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*