MOOC´s

Massive Open Online Courses

Et MOOC om at undervise i et MOOC

MOOC går sin sejrsgang i verden i øjeblikket. Fra Canada til USA og nu til resten af verden.
De forskellige typer af MOOCs bliver diskuteret.
Der bliver diskuteret for og imod.
Og de enkelte uddannelsesinstitutioner overvejer om de skal springe med på vognen.

Fokus er på MOOCs og det er godt.
Rigtig godt.

Derfor glædede det mig at finde et da jeg fandt et MOOC om, hvordan man underviser på nettet med start i oktober 2013. Det blev udbudt af flere af MOOC´s fædre fra Canada, Terry Anderson og Dave Cormier. Det er interessant.

George Siemens (som er den tredje af MOOCs fædre) siger, at udbudet af MOOCs afhænger hvilken uddannelsesmæssig tradition man har. Han anbefaler faktisk, at man prøver sig frem. Hvordan skal det gøres netop i min egen kultur?

Men det ændrer jo ikke på, at et kursus i at udbyde MOOCs bestemt er på sin plads. For det er en anderledes måde at tænke på og bygge sin undervisning op på.

Dave Cormier og George Siemens tilhører C-MOOC´s traditionen, der især arbejder med de connectivistiske MOOC´s. Spørgmålet er om ikke der allerede findes et MOOC om, hvorledes man laver X-MOOC´s “et sted derude”?

Glædeligt er det i hvert fald. Dette MOOC kommer på et tidspunkt hvor mange undervisere står overfor udfordringen med at lave et MOOC og har brug for den viden, som de tilbyder. Det er perfekt timing at lave et MOOC om at undervise i et MOOC – lige nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*