MOOC´s

Massive Open Online Courses

Sådan skaber du netværk i MOOCs

Det er afgørende vigtigt i MOOCs, at du forstå at indgå i netværk med andre. Det er ikke kun vigtig for din læring, men også for dine fremtid, idet dit netværk vil være dit fundament fremover.

Når jeg fortæller om netværkets betydning høster jeg mange anerkendende “nik” med hovedet. Disse ord er lette og logiske at forstå og de fleste er enige.

Jeg har dog opdaget, at når det kommer til praksis, så er det en meget sværere øvelse. Ligesom det er svært at lære at gå, så skal man også øve sig for at kunne begå sig i et netværk.

Jeg blev derfor så glad, da jeg så denne beskrivelse af indgåelse i netværk på Marianne Riis´ side:

One of the key points is that you need to become an active participant in the practice of the community, but initially you have to join the community and learn at the periphery. As you become more competent you’ll move more to the centre of the particular community.

Jeg fik straks et billede i mit hovede, som jeg illustrerede således:

MOOCs - Deltagernes vej ind i et netværk

MOOCs – Deltagernes vej ind i et netværk

Illustrationen viser, hvor langt der er fra man står udenfor netværket, til man begynder at kende det i periferien og til slut deltager som en del af kernen i netværket.

Især viser det, at der skal arbejdes for det. Forskellige netværk har forskellige måder at fungere på og forskellige usagte normer.

Som Marianne skriver, så er det godt at “lurke” lidt i starten og bare kigge med. Efterhånden begynder man at være mere aktiv og bliver en del af kernen.

Det er her, at det gode kontakter opstår. Det er også i kernen at man får skabt det netværk af personer, som man kommer til at have så stor gavn af i fremtiden.

Derfor bør illustrationen ikke skræmme nogen væk. Istedet bør det opfordret til at komme i gang og nyde de netværk man nu har.

Der er kun én vej
– og det er igennem deltagelse 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*