MOOC´s

Massive Open Online Courses

Hvad er MOOCs gode til?

Jeg fik dette meget spændende spørgsmål på Twitter og det ærgrede mig, at jeg kun havde 140 tegn til at beskrive det.

For mig er der stor forskel på cMOOCs og xMoocs

I et cMOOC ser jeg et stor potentiale for voksne studerende, som deltager i kurset af interesse. De har adgang til masser af højt kvalificeret viden og med kursusdeltagere, der er lige så motiverede som dem selv. For mig er selve refleksionsprocessen, den største fordel i et cMOOC. Det er her, at kursusdeltagerne vinder, både forhold til tilegnelse af viden, men også i forhold til værdier som samarbejde, holdningsbearbejdelse og som tidligere sagt “refleksion”

Et xMOOC har også et stort potentiale for kursusdeltagerne. Her føres deltagerne dog meget konkret igennem studiet uden særligt meget opfordring til selvstændig tænkning og et selvstændig studium som i et cMOOC. Dvs. alt foregår i forhold til det materiale som kursuslederen lægger ud. Kursusdeltagerne får også en del ud af et xMOOC, men jeg tvivler på, at den har de samme personlighedsudviklende kvaliteter som et cMOOC.

Jeg mener altså, at der er meget læring at hente i et MOOC for de studerende. Og det gode ved det er, at kurserne er “Open Online”, hvilket betyder at mange fra flere steder i verden (som måske ikke normalt ville have råd til det) kan nu deltage. Dette giver en variation og vidensboost, som kurserne ellers ikke ville have. Samtidigt giver MOOCs de mindre bemidlede en mulighed for uddannelse de ellers ikke ville have haft. Dette er for mig også en god side 🙂

Uddannelsesstederne har med et MOOC et stort potentiale for at effektivisere både forhold til behovet for undervisere, men også i forhold til bygningsomkostninger (som nok er blandt de største). Ligeledes kan MOOCs bruges til promovering, som det ses i USA.

Som det fremgår af mit tidligere indlæg, så er det forskelligt, hvornår man skal bruge de forskellige typer af MOOCs. Som sagt så er jeg fortaler for cMOOC´s 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*