MOOC´s

Massive Open Online Courses

Georgia Tech udbyder en fuld uddannelse via MOOCS

Dette er en sandhed med modificationer, men stadigvæk så tæt på, at det er værd at lave et indlæg om på MOOCs.dk

Georgia Tech har nemlig indgået en aftale med Udacity om at udbyde alle modulerne i deres “Computer Science Masterdegree” som MOOCs.

Dvs. man kan nu tage hele uddannelsen gratis online.

Grunden til, at jeg skriver, at det er en sandhed med modificiationer er, at der ligesom ved alle andre MOOCs skal betales for akkreditering.

Dvs. man kan tage den fulde uddannelse gratus, men man får ikke eksamensbeviset. Det gør man først, hvis man betaler ca. 7.000 dollars for det.

Dette er fuldstændigt i MOOCs ånd og derfor ikke uventet.

Det nye er, at man nu kan tage en FULD uddannelse som MOOC  – og det er interessant.
Det er interessant, fordi det muligvis trækker tæppet væk under det eksisterende uddannelsessystem, hvis andre følger efter.

For hvis arbejdsgiverne ved ansættelser er ligeglad med og ansøgeren har et eksamenbevis eller ej, så er der jo ingen grund til at betale for at få beviset. Ansøgere kan jo på mange andre måder fremvise de opnåede kompetencer f.eks. gennem blogindlæg eller konkrete produktioner.

Dermed er vi på vej ind på en sti, hvor det er ikke hvad vi har gjort der er afgørende, men istedet hvad vi kan. Indenfor ingeniørverdenen er man allerede begyndt at “rate” hinanden efter internationale opgaver og det er denne rating, som afgør om man får den næste opgave. Dette sker på samme måde, som vi bedømmer virksomheder på f.eks. trustpilot.

Det minde for mig om det gamle skudsmålsbøger. I gamle dage var det en pligt altid at have sin skudsmålsbog, som der blev skrevet i når en Karl eller Pige forlod pladsen. Hvis der stod noget dårligt var det svært at få plads et nyt sted, hvorfor nogle lod sig udnytte. Historisk ses det som en gave, da skudsmålsbogen blev afskaffet.

Dette er grimme fremtidsudsigter som jeg vælger ikke at tro på. Alt andet lige, så er vi afhængige af, at aktørerne i samfundet fortsat tillægger eksamensbeviset værdi.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*