MOOC´s

Massive Open Online Courses

Fremtiden skole med åbne læringsrum – MOOCs?

Fremtidens skole kommer til at ske i åbne læringsrum. Det har i flere år fungeret i først Canada og senere USA. Nu er enkelte uddannelsesinstitioner begyndt at gøre det i Danmark.
Tror jeg, at det stopper der? Svaret er Nej.

MOOCs – Massive Open Onlne Cources – er kommet for at blive. Et utal af udenlandske universiteter underviser flere tusinde personer med samme interesse online fra hele verden – Gratis. Og det virker.

Det hele sker i et åbent miljø, hvor man har direkte kontakt såvel undervisere som specialister samt ligesindede medstuderende. Og de fortsætter samarbejdet via blogs, mails etc.

Det er en vigtig forudsætning i et  MOOC, at deltagerene véd hvad det vil sige at studere selvstændigt.  Men det betyder ikke, at vi en dag ikke vil se principperne bag MOOCs implementeret i folkeskolens undervisning med visse modifikationer f.eks. via Kahn Academy eller Emus træneren. MOOCs bygger på principperne fra Konstruktivisme, Kollectivisme, Connectivisme etc. Fordelene er den direkte kontakt til ekspertviden og ligesindede uanset, hvor man befinder sig i verden.

Fremtidens skole vil forandre sig, så fordelene ved den direkte kontakt på internettet bliver anvendt. Men vil vi også gøre det gratis ligesom der findes et utal af gratis materialer og kurser på nettet til vores rådighed?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*