MOOC´s

Massive Open Online Courses

MOOC og den globale landsby

Et af problemfelterne i et MOOC er at de studerende har svært ved at åbne sig op og skrive åbent ud på Web2, om hvad de har lært og deres reflektioner.Nogle undervisere erkender på forhånd, at der derfor vil være forskelle på hvilket niveau studerende deltager. Andre, som Eric Duval, klarer dette ved at stille meget klare krav til sine studerende om, hvad han forventer af dem. Det er både i forhold til antal af indlæg og især i forhold til antal af kommentarer.

Erik Duval mener, at det er nødvendigt, at de studerende arbejder på Web2 med sociale medier og blogs for at blive uddannet. I en tid med “overflod” af viden er det nødvendigt at kunne begå sig på Internettet.Det er derfor en del af hans kurser og hans forventninger, at der deltages aktiv. Derfor kræver han f.eks. også, at de studerende deltager ved at skrive selv og kommenterer på andres indlæg. Dette gør han, da han mener at web-literacy er nødvendigt i deres fremtidige liv.

Dette understøtes af George Siemens holdning om, at vi lever  den globale landsby. Hvis du ikke deler selv, så vil det blive gjort af andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*