MOOC´s

Massive Open Online Courses

Danske CBS har succes med deres første MOOC

24.000 studerende har tilmeldt sig Copenhagen Buisnes Schools første MOOC om Social Entreprenørskab. Og der er flere MOOCs på vej om bl.a. Lederskab og Neuroscience.

Moocs´ene udbydes i Courseras system, hvilket betyder, at de studerende efter endt forløb kan købe sig et certifikat for kr. 350. Copenhagen Buisnes School giver ikke merit for kurset, da det anses for at være et tillægskursus.

Det ændrer dog ikke på, at de studerende lærer en masse og at de fremover kan henvise til beviset på f.eks. deres Linked-In profil.

Dette er dog ikke den eneste gevinst de studerende går imod. De har fået nogle konkrete redskaber til at lave en virksomhed i praksis og de har i fællesskab via crowdfunding skaffet kr. 60.000, som tildeles den bedste idé ved kursusafslutningen.

Det er dog et krav at de har bestået to tredjedel af opgaverne for at kunne afslutte kurset. Disse opgaver vurderes ved hjælp af det såkaldte “Peer Assignment System”, hvor fem medstuderende giver opgaven en karakter mellem 0 og 3.

MOOC´ets emne har skabt stor opmærksomhed internationalt, hvilket bl.a. ses af, at Ca. 40% af disse mange studerende kommer fra udviklingslandene. Dette gør, at projektleder Thomas Rousing mener, at der er store muligheder i MOOCs, som både er gratis og fleksible.

Hvis du er interesseret i at se mere om danske udbydere af MOOCs, så kig . på Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. Syddansk Universitet er også på vej med MOOCs 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*